Selamat Datang ke Laman Portal
PUSAT ISLAM
Universiti Putra Malaysia
Isnin - 27 Februari 2017
  • Pusat Islam UPM
  • SAHABAT MASJID UPM
PRASARANA
Arrow 

Pusat Islam Universiti dan Masjid UPM menyediakan kemudahan dan prasarana yang
kondusif kepada pelanggan dan pengunjung yang hadir. Ianya dapat memberikan
keselesaan kepada para jemaah yang menggunakan khidmat yang disediakan.
Antara kemudahan yang terdapat di masjid UPM seperti Bilik VIP, Bilik Tetamu,
Bilik Pengurusan Jenazah, Ruang Pembelajaran, Kabinet Berkunci Tempat
Penyimpanan Barang dan lain-lain.Manakala kemudahan yang terdapat
di Pusat Islam Universiti adalah Kaunter Perkhidmatan Pelanggan,
Dewan-dewan Kursus/Bengkel, Bilik Mesyuarat dan lain-lain.   

 
 
 DEWAN IBNU SINA
Pusat Isalm Universiti Memberikan perkhidmatan penggunaan Dewan Serbaguna Iaitu Dewan Ibnu Sina, lengkap dengan fasaliti untuk kegunaan program -program Universiti,Mahasiswa dan masyarakat setempat.untuk tempahan penggunaan dewan boleh menghubungi Pusat Islam ditalian 03-8946 8588 U/p Puan Rasiamah bt M.Ali.Borang permohonan online disini.
 
 KERUSI ISTIREHAT
 
 KAWASAN REKREASI PERSEKITARAN MASJID
Pusat Islam Universiti dan Masjid UPM menyediakan tempat istirehat ,parking dan rekriasi santai untuk program -program keluarga dan sebagainya khusunya kepada seluruh warga UPM.untuk maklumat lanjut hubungi 03 8846 8588 U/p Puan Rasimah bt M.Ali.Borang Prasarana disini.
 
 RUANG LOBI PUSAT ISLAM
Pusat Islam Universiti dan Masjid UPM menyediakan Ruang Lobi tempat jamuan dan perjumpaan untuk  program -program Universiti,Kemasyarakatan dan sebagainya khusunya kepada seluruh warga UPM.untuk maklumat lanjut hubungi 03 8846 8588 U/p Puan Rasimah bt M.Ali.Borang Prasarana disini.
 
 WIFI
Pusat Islam Universiti dan Masjid UPM memberikan perkhidmatan WIFI  kepada Para pengunjung dan Jamaah Masjid UPM,bagi kegunaan perkongsian maklumat dan bahan ulangkaji pelajaran.
 
 LOCKER SIMPANAN BARANG DAN KASUT
Pusat Isalm Universiti menyediakan peti simpanan barang khusus bagi jamaah yang hadir ke Masjid UPM bagi memastikan barangan yang dibawa dapat disimpan ditempat yang selamat. kunci peti tersebut boleh didapati pada Pengawal keselamatan Masjid.Untuk aduan Kerosakan boleh menghubungi kami melalui talian help Desk( 019-3474 181) Pusat Islam Universiti.
 
 PETI MAKLUM BALAS PELANGGAN
Pusat Islam Universiti menyediakan Peti Maklumbalas Pelanggan disediap sudut Masjid UPM dan Pusat Islam, bagi mendapatkan reaksi dan respon dari jammah Masjid dan Pelanggan Pusat Islam,borang Maklumbalas Online disini.
 
 VAN JENAZAH

Pusat Islam Univerasiti dan Masjid UPM memberikan perkhidmatan Van Jenazah untuk kegunaan menghantar didalam kawasan dan luar kuasan UPM,perkhidmatan ini dibuka 24 jam untuk sebarang penghantaran jenazah.sebarang pertanyaan boleh menghubungi Pusat Islam universiti 03 8946 8585  U/P Ustaz Alzasha Illiyin atau di talian Hotline Jenazah.Borang Permohonan Penggunaan Prasarana disini

 
 BILIK TETAMU

Bilik ini digunakan sebagai tempat untuk istirehat kepada waris-waris keluarga yang meninggal dunia semasa urusan jenazah diuruskan di Masjid UPM. Ianya juga digunakan sebagai tempat jamuan ringan kepada para pengajar kuliah pengajian di Masjid UPM.Untuk memohon penggunaan boleh hubungi Pusat Islam Universiti ditalian 038946 8588 U/p Puan Rasimah bt M.Ali.borang Permohonan Online disini.

 
 
 PONDOK REHAT
 
 BILIK MUSAFIR DAN RUANG IKTIKAF
Pusat Islam Universiti menyediakan Bilik Penginapan Musafir bagi memberikan keselesaan Khusus bagi Imam Tarawikh dan Bilal jemput  yang sempurna.Bilik Musafir ini hanya disediakan untuk  tetamu khas jemputan Pusat Islam dan Masjid UPM sahaja.
 
 PENGGUNAAN RUANG MASJID/RUANG PEMBELAJARAN/NIKAH/FOYER
Pusat Islam Universiti dan Masjid UPM menyediakan Ruang Pembelajara khusus bagi Mahasiswa dan ruang disekitar tepi masjid untuk jamuan majlis-majlis umum seperti Majlis Jamuan akad Nikah dan sebagainya khusunya kepada seluruh warga UPM.untuk maklumat lanjut hubungi 03 8846 8588 U/p Puan Rasimah bt M.Ali.Borang Prasarana disini.
 
 BILIK MESYUARAT
Pusat Islam Universiti menyediakan penggunaan Bilik Mesyuarat lengkap dengan fasaliti dan kemudahan untuk kegunaan program -program Universiti,Mahasiswa dan masyarakat setempat sebagai altenatif perjumpaan mesra dua mata.untuk tempahan penggunaan dewan boleh menghubungi Pusat Islam ditalian 03-8946 8588 U/p Puan Rasiamah bt M.Ali.Borang permohonan online disini.
 
 RUANG PERSIAPAN PENYEDIAAN MAKANAN DAN JAMUAN
Pusat Islam Universiti dan Masjid UPM menyediakan Dapur untuk kegunaan persiapan jamuan bagi Majlis-Majlis umum seperti Majlis Jamuan akad Nikah,Tahlil dan sebagainya khusunya kepada seluruh warga UPM.untuk maklumat lanjut hubungi 03 8846 8588 U/p Puan Rasimah bt M.Ali.Borang Prasarana disini.
 
 DEWAN AL-KHAWARIZMI
Pusat Islam Universiti Memberikan perkhidmatan penggunaan Dewan Serbaguna Iaitu Dewan Al-Khawarizmi, lengkap dengan fasaliti untuk kegunaan program -program Universiti,Mahasiswa dan masyarakat setempat.untuk tempahan penggunaan dewan boleh menghubungi Pusat Islam ditalian 03-8946 8588 U/p Puan Rasiamah bt M.Ali.Borang permohonan online disini.
 
 PINJAMAN PERALATAN
Pusat Islam Universiti dan Masjid UPM memberikan perkhidmatan pinjaman peralatan Masjid dan Pusat Islam untuk kegunaan Majlis-Majlis umum, khusus kepada seluruh warga UPM dan Masyarakat setempat.untuk maklumat lanjut hubungi 03 8846 8588 U/p Puan Rasimah bt M.Ali.Borang Prasarana disini.
 
 PUSAT SUMBER
Pusat Islam Universiti dan Masjid UPM memberikan perkhidmatan kepada warga UPM khususnya Mahasiswa dan Masyarakat setempat untuk menggunakan kemudahan Pusat Sumber yang dilengkapi dengan kemudahan dan fasaliti yang selesa untuk pembelajaran dan perbincangan. untuk memohon penggunaan boleh mengisi borang penggunaan Prasarana disini. 
 
 BILIK VIP

Bilik ini khas digunakan sebagai tempat rehat dan persalinan Tuanku Canselor UPM yang hadir dalam setiap program di Masjid UPM. Ianya disediakan juga sebagai tempat rehat kepada waris-waris VIP yang hadir menziarahi keluarga yang meninggal dunia serta tempat perjumpaan dan perbincangan para kenamaan yang hadir melawat Masjid UPM.  untuk memohon penggunaan boleh hubungi Pusat Islam Universiti ditalian 038946 8588 U/p Puan Rasimah bt M.Ali.borang Permohonan Online disini.

 


KETUA,
SEKSYEN KOPRAT
Wan Mohd Radzi bin Wan Hj Wan Ismail
wmradzi@putra.upm.edu.my
03-8946 8584


Puan Rasimah bt .M.Ali
Pembantu tadbir
03-8946 8588


Fahrul Fahzan bin M.D Tohit
fahrulfahzan@putra.upm.edu.my
03-8946 8588


Mohd Adzad bin Abdol Majid
Juruteknik
03-8946 8588

Polisi Privasi & Keselamatan | Penafian | Notis Hakcipta | Peta Laman | AJK Web |
Paparan terbaik menggunakan Internet Explorer, Safari, Firefox, Google Chrome dengan resolusi 1024 x 768
@2013 Universiti Putra Malaysia
  • SIRIM-UKAS
  • Valid CSS!
Kemaskini Terakhir : 15 Feb 2017